Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kazik4x4
    RS
    • 2008
    • 2728

Zamieszczone przez eaglemirek
    Zamieszczone przez kazik4x4
    zajebisty aparat 41Mpx
    Nie ma to jak na paznokciu umieścić 41Mpx :!: tylko po co :?: :diabelski_usmiech
    Mniej więcej po to samo, co utrzymywać polskie lotnictwo myśliwskie. Jak widzimy można, tylko też nie wiadomo po co :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

A miałeś już z tym aparatem jakieś doświadczenia czy piszesz bo "kuzyn kolegi szwagra" taki miał??
    Widziałeś w ogóle ten telefon? Miałeś go ręku? Robiłeś zdjęcia? Wchodziłeś w ustawienia aparatu? Znasz technologię Pure View? Zrzucałeś zdjęcia na kompa i porównywałeś z fotkami z 12Mpx??

No nie, ale przecież i tak przecież wiesz lepiej.

Tu masz w miarę obiektywny test oceniający tylko i wyłącznie parametry foto, test zrobiony przez osoby na co dzień zajmujące się fotografią.

Komentarz

• Pixon
      Rider
      • 2013
      • 541
      • Fabia (NJ3)

Ja widziałem sample z tego aparatu, są poprawne w dobrym oświetleniu, w gorszym ich jakość jest kiepska z uwagi właśnie na ilość upakowanych pikseli. Strasznie szumi przez co obrazek traci na jakości. Mimo wszystko uważam, ze jest to w tym momencie jeden z lepszych telefonów do robienia zdjęć.

kazik nie rozumiem po co się tak spinasz...Każdy kto robił zdjęcia wie doskonale że w domowych zastosowaniach spokojnie te 12 mgpx wystarcza na wykonanie fajnych ujęć, masz swobodę kadrowania, pliki z aparatu nie zajmują połowy dysku po zrzuceniu, a na końcu możesz sobie na plakacie A4 wydrukować.

No ale pewnie ja też niewiele wiem
      Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• kazik4x4
        RS
        • 2008
        • 2728

Zamieszczone przez Pixon
        kazik Każdy kto robił zdjęcia wie doskonale że w domowych zastosowaniach spokojnie te 12 mgpx wystarcza na wykonanie fajnych ujęć, masz swobodę kadrowania, pliki z aparatu nie zajmują połowy dysku po zrzuceniu, a na końcu możesz sobie na plakacie A4 wydrukować.

No ale pewnie ja też niewiele wiem
        A mi 12mpx nie wystarcza
        A co do zrzucania na dysk i zajmowania 3/4 jego pojemności to proszę się zapoznać z istotą technologii oferowanej przez nokię, a poza tym kto teraz trzyma wszystko na kompie?? Mam (chyba 8??) dysków zewnętrznych, na których trzymam zdjęcia i inne materiały, pliki, dkoumenty, skany, poza tym jak ktoś korzysta z iCloud lub googlowej chmury to mu ten problem z głowy schodzi bo tam masz praktycznie nieograniczoną przestrzeń z praktyczną niemożliwością utracenia zawartości. Ja korzystam z google i jestem zajebiście zadowolony.
        Majac konto na gmail czy Apple, niezależnie z którego kompa byś nie pracował wchodzisz w chmurę jak swój własny twardy dysk i nie masz żadnych problemów że to masz na lapku w domu a tamto na stacjonacie w pracy.

Komentarz

• delanopl
          Elegance
          • 2009
          • 831

A ja polecę Iphone'a 5s. Wcześniej korzystałem z galaxy s3, s4. Przypadkowo dorwałem Iphone'a 5s i na tą chwilę nic innego bym nie kupił, ios to jednak ferrari wśród systemów, ale może to kwestia upodobań 8) jedyny minus cena, imo powinna być jednak niższa, mimo wszystko.

Komentarz

• pietrek_g
            Elegance
            • 2013
            • 947
            • Volkswagen

Jak dla mnie iPhone nawet 5S jest trochę za mały jednak. No i zdecydowanie za drogi.
            Piotrek

Był - VW Passat B5 1,6 MPi + LPG 101KM 1999r
            Audi A3 8L 1,8 20v 125KM AGN
            Jest - VW Passat B6 2,0 TDI 170KM BMR 2007r

"Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma"

Komentarz

• delanopl
              Elegance
              • 2009
              • 831

Mi akurat ze względu na pracę, 5s gabarytowo pasuje idealnie. A co do ceny, to masz rację, 30% taniej powinien kosztować i byłoby git

Komentarz

• pietrek_g
                Elegance
                • 2013
                • 947
                • Volkswagen

Właśnie oglądam zdjęcia nowego iPhone'a 6C/S. Tej wielkości by mi odpowiadał (4,7" lub 5,5") ale jak słyszę cenę prawdopodobnie ok 950 USD to aż żal d..e ściska.
                Piotrek

Komentarz

• 2.0-16v Michał
                  RS
                  • 2013
                  • 4038
                  • Octavia III (5E3)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM
                  • CHZD 1.0 TSI 115 KM

pietrek_g, z tą cenną to ostro pojechali :lol:
                  http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%BCowa-niunia
                  przedstawiam smerfetke

Komentarz

• pietrek_g
                    Elegance
                    • 2013
                    • 947
                    • Volkswagen

Narazie to jest szacowana cena ale mimo wszystko to i tak grubo przesadzona. Na polski rynek ma wejść prawdopodobnie na początku października wiec wtedy będzie znana dokładna cena.
                    Piotrek

Komentarz

• adamusek
                      Rider
                      • 2010
                      • 331

przegieli znowu z bateria 1840 to do konca dnia znowu nie wytrzyma jeszcze niewymienna i za tyle kasy :roll:
                      Prowadzi NaviExpert Lifetime
                      Ostrzega Yanosik
                      Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez 2.0-16v Michał
                        Z applem jest tak, specjalnie jest wysoka i zaporowa cena za ich sprzęt co dla po nie których dlatego aby apple nie kupił pierwszy lepszy klient z ulicy, nie ważna że konkurencja czasami bije na głowę ich sprzęt, apple to religia i kult podobnie jak z Rosją i ich stanem umysłu :szeroki_usmiech

W zeszłym roku przychód apple wynosił 170mld $ a dochód rzędu 35mld $ więc nie sztuka sprzedać tanio, sztuka sprzedać drogo i zarabiać :!:
                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• 2.0-16v Michał
                          RS
                          • 2013
                          • 4038
                          • Octavia III (5E3)
                          • BKD 2.0 TDI 140 KM
                          • CHZD 1.0 TSI 115 KM

piramida, dodanie tak i dla tego nie mam jabłuszka :lol:
                          przedstawiam smerfetke

Komentarz

• Enriquez
                            RS
                            • 2009
                            • 7685
                            • Superb III (3V3)

Jak tylko wejdzie do sprzedaży to kupuję iPhone6. Bardzo, bardzo, bardzo chciałem się przekonać do Androida na Samsungu, ale niestety to nie przejdzie.
                            Pozdrawiam
                            Marcin

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

Enriquez, jak będzie u nas premiera to bierzesz karimatkę, śpiwór i pod ispota?

:lol:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kazik4x4
                                RS
                                • 2008
                                • 2728

Zamieszczone przez piramida
                                Zamieszczone przez 2.0-16v Michał
                                Z applem jest tak, specjalnie jest wysoka i zaporowa cena za ich sprzęt co dla po nie których dlatego aby apple nie kupił pierwszy lepszy klient z ulicy, nie ważna że konkurencja czasami bije na głowę ich sprzęt, apple to religia i kult podobnie jak z Rosją i ich stanem umysłu :szeroki_usmiech

W zeszłym roku przychód apple wynosił 170mld $ a dochód rzędu 35mld $ więc nie sztuka sprzedać tanio, sztuka sprzedać drogo i zarabiać :!:
                                Panowie, przecież to było od początku ideą Jobsa, żeby sprzęt był nowatorski, designerski, solidny a przede wszystkim droższy od konkurencji, bo to będzie wyznacznikiem tego kto jest nieco wyżej niż inni. I niech nikt mi nie pierd..li, że nie lubi być wyżej.
                                Ja osobiście Iphony mam okazję użytkować od (3gs) 2009 i powiedzieć mogę, że sa to solidne, nie wieszajace się telefony, z dosyć dobrymi aparatami i chyba najlepszymi wyświetlaczami a co w nich najbardziej cenię to ergonomię - 4&5 pod względem kształtu, rozmiarów to dla mnie idealny telefon.
                                No ale jakoś mnie nie bierze aż na tyle, żebym miał to jako telefon osobisty. Nokia 808 jako priv, E71 jako służbowa i tyle

[ Dodano: Czw 11 Wrz, 14 09:01 ]
                                Zamieszczone przez Enriquez
                                Jak tylko wejdzie do sprzedaży to kupuję iPhone6. Bardzo, bardzo, bardzo chciałem się przekonać do Androida na Samsungu, ale niestety to nie przejdzie.
                                Kuźwa, ja się nie mogę przekonać do niczego co jest telefonem i nazywa się Samsung.

Komentarz

• BADYL
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2396
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez kazik4x4
                                  Panowie, przecież to było od początku ideą Jobsa, żeby sprzęt był nowatorski, designerski, solidny a przede wszystkim droższy od konkurencji, bo to będzie wyznacznikiem tego kto jest nieco wyżej niż inni
                                  Skoro jesteśmy na forum motoryzacyjnym pozwolę sobie zrobić małą analogię i przypasować tel do marek somochodowych tak wyglądają moje typy :diabelski_usmiech :

iPhone=Mercedes, BMW, Audi itp,

smamsung/HTC/SONY=vw, honda, volvo itp,

LG = skoda, seat, mitsubishi, renualt itp,

Huawei, ZTE itd = hundai, dacia, itd.
                                  nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• 2.0-16v Michał
                                    RS
                                    • 2013
                                    • 4038
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • BKD 2.0 TDI 140 KM
                                    • CHZD 1.0 TSI 115 KM

BADYL, czyli muszę zmienić auto :P
                                    przedstawiam smerfetke

Komentarz

• piotrek_os
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 8160
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A tak wracając do tematu..... czy za ok 500zł kupie coś lepszego niż SAMSUNG Galaxy S3 Mini I8200 http://allegro.pl/czarny-smartfon-sa...567977677.html patrząc na allegro nieźle się sprzedaje....

A ten wynalazek medion - lenovo http://allegro.pl/smartfon-lenovo-an...578885146.html ?
                                      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• BADYL
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 2396
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

piotrek_os, ja bym dołozył pare groszy i [przemyślał następujące tel. :

[ Dodano: Czw 11 Wrz, 14 10:53 ]
                                        nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Prim
                                          L&K
                                          • 2013
                                          • 1040
                                          • Audi

Ja też zawsze byłem zwolennikiem Androida i HTC... Samsunga wzbudza we mnie bardzo negatywne emocje - ale to głównie ze względu na ich marketing - wszędzie i zawsze w każdym sklepie niezależnie od kupowanego sprzętu doradca proponował samsunga - zawsze samsung jest najbardziej rozświetlony i najbardziej wyeksponowany. Ja niestety ze wszystkimi urządzeniami samsunga miałem problem - od tych komputerowych po AGD... samsunga nigdy więcej... pod żadną postacią.

Od Iphona4 nie ma dla mnie innego telefonu... i można kupić za dobre pieniądze... niekoniecznie za salonowe 3k.....
                                          Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• lu5asz
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2006
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Prim
                                            Od Iphona4 nie ma dla mnie innego telefonu...
                                            Tez jestem po ,,przesiadce,, z Samsunga na Iphona,dokładnie 4c i juz nigdy nie zmienie marki.Ale to tylko moje spostrzezenia...to samo mam z laptopami,Macbook i nic innego.
                                            Kondziu

OCP

Komentarz

• piotrek_os
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8160
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wszystko sie zgadza tylko to są juz kwoty ponad 1 tys...., a ja tak patrze na oferty za ok 500zł np http://allegro.pl/smartfon-nova-n450...571063187.html
                                              W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
                                              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

Prim, lu5asz, jak wygląda kwestia wieszania się iphona, baterii i samego softu i dostępnych aplikacji? Iphon nie przypomina bardziej zabawki?

P.S. ceny piękne

Komentarz

• Voit
                                                  Elegance
                                                  • 2010
                                                  • 816

Ajfon to nie telefon, to stan umysłu.

...Jeszcze niedawno, w epoce "czwórki", Apple twierdził, że nie ma sensu produkować większych smartfonów, bo człowiek nie jest w stanie obsłużyć większego ekranu kciukiem.
                                                  Podobno do "piatki" można ściągnąć z sieci upgrade kciuka...

Anegdotka, ale znakomicie pokazuje politykę firmy Apple.

Komentarz

• Enriquez
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 7685
                                                    • Superb III (3V3)

Voit, chyba nigdy nie używałeś iPhone - to tak jak cała masa mądrali nie jeździła nigdy 1.4 TSI w O3, ale za to jacy znawcy... Jakby iPhone był do bani, to by tego nikt nie kupował za takie pieniądze.
                                                    Pozdrawiam
                                                    Marcin

Komentarz

Pracuję...